Vitamin C serum Cosmopharm 30ml

Customer Review 0
5/5

475.00рсд bez PDV-a
570.00рсд sa PDV-om

 Vitamin C serum – sjaj iznutra!
Share it :
Načini plaćanja

Pri kupovini proizvoda preko naše online prodavnice, proizvode je moguće platiti samo onlajn, odnosno platnim karticama. Bićete preusmereni na stranicu Raiffesen Bank, koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni sistemu Prodavca.

Opis

Vitamin C serum – zašto je to najbolji proizvod za vašu kožu?

Vitamin C 10% je jedan od najvažnijih vitamina za zdravlje i lepotu kože. On ima brojne benefite, kao što su:

– Podstiče sintezu kolagena, koji je glavni protein koji čini strukturu kože i daje joj čvrstinu i elastičnost.

Deluje kao antioksidant, koji štiti kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, koji nastaju usled izlaganja UV zračenju, zagađenju, stresu i drugim faktorima.

– Ujednačava ten kože, smanjuje hiperpigmentaciju i tamne fleke, koje mogu biti posledica starenja, sunčanja, hormonskih promena ili upala.
– Osvežava, hidrira i vraća sjaj i vitalnost koži, čineći je glatkom i mekom.

 

  Vitamin C serum je jedan od najboljih načina da se iskoriste sve prednosti ovog vitamina za kožu.

 

 

Serum je visoko koncentrovani preparat koji sadrži vitamin C ili njegove derivate, koji se bolje apsorbuju i tolerišu od strane kože. Serum se nanosi na čistu kožu lica i vrata, pre kreme ili drugih proizvoda za negu, ujutru i/ili uveče.

Kako izabrati pravi vitamin C serum za vašu kožu?

 

Postoje različiti tipovi vitamina C seruma na tržištu, koji se razlikuju po koncentraciji, sastavu, formuli i pakovanju. Kako biste izabrali pravi vitamin C serum za vašu kožu, treba da obratite pažnju na sledeće faktore:

– Koncentracija vitamina C: Ovo je procenat vitamina C koji se nalazi u serumu.

 

Koncentracija može da varira od 5% do 20% ili više.

Što je koncentracija veća, to je serum jači i efikasniji, ali i potencijalno iritantniji za osetljivu kožu.

Preporučuje se da počnete sa nižom koncentracijom i postepeno povećavate ako je potrebno. Takođe, treba da pratite rok trajanja seruma, jer vitamin C gubi na stabilnosti i efektu kada je izložen vazduhu, svetlosti i toploti.
– Sastojci koji podržavaju vitamin C: Osim vitamina C, serum može da sadrži i druge sastojke koji pojačavaju njegovo delovanje, štite ga od oksidacije ili pružaju dodatnu negu koži.

Neki od najčešćih sastojaka koji se kombinuju sa vitaminom C su:

 

– Vitamin E: Ovo je još jedan antioksidant koji štiti kožu od slobodnih radikala i pomaže vitaminu C da prodre dublje u kožu.

Vitamin E takođe hidrira i umiruje kožu, sprečava upale i crvenilo.
– Hijaluronska kiselina: Ovo je prirodni sastojak koji se nalazi u koži i vezivnom tkivu, koji ima sposobnost da zadrži veliku količinu vode i time hidrira i popunjava kožu. Hijaluronska kiselina takođe poboljšava elastičnost i čvrstinu kože, smanjuje vidljivost finih linija i bora i stvara glatku i meku teksturu kože.

– Polifenoli: Ovo su biljni ekstrakti koji imaju antioksidativna, protivupalna i antimikrobna svojstva. Oni pomažu vitaminu C da se održi stabilnim i aktivnim, kao i da spreči gubitak sjaja i ujednači ten kože. Neki od najpoznatijih polifenola koji se koriste u vitamin C serumima su zeleni čaj, grožđe, bor i nara.

– Formula i pakovanje seruma: Formula seruma se odnosi na to da li je serum u tečnom, gelastom ili kremastom obliku, kao i na to da li ima boju, miris ili konzervanse. Pakovanje seruma se odnosi na to da li je serum u bočici, tubi ili pumpici, kao i na to da li je bočica providna, tamna ili metalna. Formula i pakovanje seruma utiču na to koliko je serum lako i prijatno za nanošenje, kao i na to koliko je serum stabilan i dugotrajan. Uopšteno, preporučuje se da izaberete serum koji je:

– Lagan i nemastan, tako da se brzo upija u kožu i ne ostavlja lepljiv ili masan trag.
– Bezbojan i bezmirisan, tako da ne sadrži veštačke boje ili parfeme koji mogu da iritiraju kožu ili da utiču na stabilnost vitamina C.
– Bez konzervansa, tako da ne sadrži štetne hemikalije koje mogu da naruše zdravlje kože ili da smanje efekat vitamina C.

 

  Cosmopharm vitamin C serum – naša preporuka

Cosmopharm je domaći brend koji se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda na bazi prirodnih i organskih sastojaka. Cosmopharm vitamin C serum je jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda, koji se može kupiti na njihovom sajtu cosmopharm.rs.

Ovaj serum sadrži 10% vitamina C, koji je dovoljno jak da pruži vidljive rezultate, ali nežan prema koži.

Cosmopharm vitamin C serum je pogodan za sve tipove kože, posebno za zrelu, suvu, umornu i neujednačenu kožu. Ovaj serum ima sledeće dobrobiti:

– Ispravlja i sprečava oksidativni stres, opuštanje i starenje kože.
– Stvara vidljivo blistaviji i čvršći ten, zaglađuje izgled i teksturu kože i smanjuje vidljivost finih bora za samo 10 dana*.

– Jača antioksidativnu odbranu kože i štiti je od spoljašnjih agresora.

 

 

Cosmopharm vitamin C serum je jednostavan za korišćenje.

Samo treba da nanesete nekoliko kapi seruma na čistu kožu lica i vrata, lagano umasirate i ostavite da se upije.

Zatim možete da nanesete svoju omiljenu kremu ili drugi proizvod za negu. Serum se može koristiti ujutru i/ili uveče, po želji.

Cosmopharm.rs

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.