Vaginalni preparati-vagitorije

MLEČNA KISELINA VAGITORIJE 10X3g

Korišćenje vaginalne tablete sa mlečnom kiselinom je izuzetnog značaja za održavanje normalne vaginale flore i brzo uspostavljanje kiselosti vaginalnog sadržaja.

Na taj način se podstiče rast „dobrih“ bakterija, laktobacila, a istovremeno se sprečava razmnožavanje izazivača bolesti.

Vaginalne tablete sa mlečnom kiselinom se primenjuju 5-7 dana uzastopce posle primene antibiotika, a kod žene koje su sklone vaginalnim infekcijama preporučuje se da ih primenjuju preventivno 2 do 3 puta nedeljno

BORAKS VAGITORIJE 10X3g

Koriste se protiv gljivica , naročito kandidiaza , antibakterijski efekat I generalno antiaseptični efekat

KLINDAMICIN FOSFAT I NISTATIN 120 mg 10X3g

Koriste se protiv gljivica , naročito kandidiaza zbog antimikotičkog efekta nistatina sa antibakterijskim efektom na semzitivne sojeve  mikroorganizama osetljivih na klindamicin fosfat po antibiogramu .

KANTARIONOVO ULJE VAGITORIJE 10X3g

Vaginalete sa kantarionovim uljem svojim epitelizujućim, protivupalnim, antiseptičnim i efektom olakšavaju uspostavljanje normalne vaginalne flore i deluju umirujuće na iritiranu vaginalnu sluzokožu i pa se upotreba KANTARION VAGITORIJA preporučuje kod pojačanog vaginalnog sekreta, kod vaginalnog herpesa i cervikalne displazije, kao i kod poremećaja sastava vaginalne flore usled upotrebe antibiotika. Takodje , vaginalete kantariona koriste I u preventivne I negujuće svrhe.

MIKONAZOL-NITRAT VAGITORIJE 200mg 10X3g

Mikonazol vaginalete se koriste u terapiji gljivičnih infekcija.

NISTATIN VAGITORIJE I 10X3g

Nistatin vaginalete se koriste u terapiji gljijvčnih infekcija zbog antimikotičkog delovanja nistatina.

POVIDON JOD VAGITORIJE 10X3g

Povidon jod vaginalete se koriste kao antiseptično sredstvo

LEKOVITOG BILJA VAGITORIJE 10X3g

Vaginalete lekovitog bilja svojim epitelizujućim, protivupalnim, antiseptičnim I virusidnim efektom a zahvaljujuci ulju nevena, kantariona I etarskog ulja čajnog drveta, olakšavaju uspostavljanje normalne vaginalne flore i deluju umirujuće na iritiranu vaginalnu sluzokožu i pa se upotreba Vaginaleta lekovitog bilja preporučuje kod pojačanog vaginalnog sekreta, kod vaginalnog herpesa i cervikalne displazije, kao i kod poremećaja sastava vaginalne flore usled upotrebe antibiotika. Takodje , vaginalete kantariona koriste i u preventivne i negujuće svrhe.